Oglaševalni portal

Leseni izdelki Ribničan

Suha roba s tradicijo že od leta 1492!

Najstarejša, najštevilnejša hkrati pa zelo svojevrstna domača obrt Slovenije je suha roba. Nastanek suhe robe sega v 6. Stoletje, ko so se z njo ukvarjali že staroselci. V 15. stoletju, natančneje leta 1492, pa je dal avstrijski cesar Friderik III pravico prostega trgovanja s suho robo.

Pravico do prostega trgovanja smo najbolj izkoristili prebivalci Ribniške pokrajine in s tem dali značilno oznako »ribniška roba«, po kateri jo seveda pozna cela Slovenija in velik del Evrope.

 

ZAKAJ KUPITI IZDELKE Z NAJSTAREJŠO TRADICIJO?

Ker boste ohranili Slovenskim rokodelcem obstoj in tradicijo. Tako rokodelstvo v Sloveniji ne bo izumrlo. Kupili boste le tradicionalne izdelke, katerih tradicija sega stoletja nazaj.

Kupili boste le unikatne izdelke, katerih pristnost je podedovana iz roda v rod. Pripeljite tradicijo v svoj dom s kakovostnimi izdelki iz dežele suhe robe in se prepričajte o kakovosti izdelkov.

»Z nakupom izdelkov Ribničan ne boš izkoriščal gozdov, ampak jih boš ohranjal. Tvoje dejanje bo zapisano v naravi!«

V MEDIJIH

Spletna trgovina Ribničan je bila že dvakrat objavljena v časniku Finance, kjer je bilo izbrana v izbor za najpodjetniško idejo. Enkrat pa je bilo podjetje predstavljeno v oddaji Smo dobri gospodarji na televiziji Vaš kanal.

Leseni izdelki Ribničan

Suha roba s tradicijo že od leta 1492!

Kontaktirajte nas

Scroll to Top