Oglaševalni portal

PVC okna, ALU okna, notranja in zunanja vrata, žaluzije, komarniki
Reklamne table, reklamni napisi, zastave, drogovi za zastave
Silos prevozi, prevoz razsutega tovora, pralnica avtobusov in kamionov ter popravila tovornih vozil.
Specialist nevrologije in specialist intenzivne medicine
Vodovodarska dela na obali, prodaja in motaža klimatskih naprav ter popolna prenova kopalnic.
Osebna dvigala, tovorna dvigala, malotovorna in poševna dvigala, ter tekoče stopnice, dvižne rampe in invalidske ploščadi.
Podjetje, ki je specializirano na področju klimatizacije vam nudimo dobavo, montažo in servis klimatskih naprav.
Smo nepremičninska agencija z bogatimi 10-letnimi izkušnjami na področju posredovanja nepremičnin tako na slovenskem kot tujih trgih.

Zdravstveni nasveti Viktor Švigelj

Specialist nevrologije in specialist intenzivne medicine

KAKO VAM LAHKO POMAGAMO?

Več kot 20 let kliničnih izkušenj na področju nevrologije, še posebno na področju obravnave možgansko-žilnih bolezni, nam omogoča, da strokovno opravljamo samoplačniške ambulantne preglede in svetujemo po najsodobnejših načelih nevrološke stroke.
Na podlagi bolnikovih težav in kliničnega pregleda predlagamo diagnostične postopke in svetujemo primeren način zdravljenja v skladu z najnovejšimi priporočili.

Opravljamo tudi diagnostiko, usmerjeno v preprečevanje nastanka možganske kapi, kot posledico motenj srčnega ritma (npr. zaradi atrijske fibrilacije), bolezni karotidnih arterij ali drugih dejavnikov tveganja za nastanek možganske kapi, kot je npr. arterijska hipertenzija ali pa zaradi obstruktivne apneje v spanju.

 

DRUGO MNENJE

Zavedamo se, da so postavljene diagnoze včasih lahko takšne, da nas po nepotrebnem tudi dodatno prestrašijo, hkrati pa ne dobimo dovolj razčlenjenega mnenja glede možnosti zdravljenja, ki obstajajo pri nas ali pa v tujini.

V nas se ob pogosto premalo pojasnjenem stanju poraja dvom o diagnozi in predlaganih načinih zdravljenja ter možnostih dodatne diagnostike za razjasnitev stanja. Včasih ob pomanjkanju časa za razgovor z zdravnikom specialistom niti ne dobimo dobrega vpogleda o morebitnih zapletih zdravljenja, o tem ali lahko pride ob odlašanju zdravljenja do poslabšanja že načetega zdravja, o prognozi bolezni, itd.

Tu vam lahko priskočimo na pomoč, saj na podlagi predložene medicinske dokumentacije in osebnega pregleda izdelamo za vas drugo mnenje za področje nevrologije ali nevrološke intenzivne terapije.

 

NEVROLOŠKI PREGLED

Beseda nevrologija je starogrškega izvora (νεῦρον, živec in λογία, beseda, študija). Nevrologija je interdisciplinarna veda, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni, ki prizadenejo živčevje.

Več informacij o nevrologiji.

 

ULTRAZVOK VRATNIH ARTERIJ

Ultrazvok vratnega ožilja ali arterij omogoča vpogled v notranjost žil. Je temeljna preiskava pri odkrivanju zgodnjih in napredovalih aterosklerotičnih spremembah na stenah vratnih arterij. Preiskavo opravljamo z aparatom GE Vivid 5 in sicer na vratnih žilah, ker so žile na tem mestu najlažje dostopne, so dokaj široke in tik pod površino kože.

Tako si lahko neposredno ogledamo aterosklerotične obloge in ocenimo stopnjo zamašenosti žil. Glede na stanje vratnih arterij lahko sklepamo tudi na morebitno prizadetost ostalih arterij, saj je ateroskleroza proces, ki prizadene vse arterije v telesu. Z to preiskavo lahko ugotovimo znake bolezni, preden je bolezen razvita.

Zdravstveni nasveti Viktor Švigelj

Specialist nevrologije in specialist intenzivne medicine

Kontaktirajte nas

Scroll to Top